Bronpunt Therapie richt zich op de gezondheid van ieder individu

De wereld van Biomagnetische magneten is fascinerend en opwindend, maar kan ook overweldigend zijn. Enkele van de meest gestelde vragen zijn, welk type magneet zijn er? Wat is gauss en waarom doet het ertoe? Kan een magneet te sterk zijn?

Soorten Biomagneten
Er zijn twee soorten magneten die voor Biomagnetisme gebruikt worden, ferriet en neodymium. Beide worden als permanente magneten beschouwd, wat betekent dat ze elke 100 jaar slechts 10% van hun magnetisme verliezen. Ferriet magneten zijn gemaakt van een mengsel van keramisch materiaal en ijzeroxide. Dit zijn de meest geproduceerde magneten, denk aan koelkastmagneten. Neodymium magneten worden beschouwd als zeldzame aardmagneten en zijn gemaakt van een combinatie van neodymium, ijzer, en borium. Beide soorten zijn geschikt voor Biomagnetisme.


Magnetische sterkte begrijpen
De sterkte van magneten wordt op twee manieren gemeten.

1) Trekkracht - de hoeveelheid kracht die nodig is om een magneet los te trekken van een vlakke stalen plaat met behulp van kracht loodrecht op het oppervlak, en hoe moeilijk het is om een magneet van een metalen oppervlak te trekken of twee magneten uit elkaar te trekken. Trekkracht is niet relevant voor Biomagnetisme.

2) Gauss - de eenheid van magnetische inductie en hoe sterk van een magnetisch veld dat door een magneet wordt opgewekt. Gauss is de meting van magnetische sterkte die van toepassing is op Biomagnetisme. Om als Biomagnetisme-waardig beschouwd te worden moet een magneet een minimale oppervlakte gauss van 1.000 hebben. Dat is de kracht die nodig is om waterstofmoleculen te bewegen en de pH te veranderen.


Oppervlakte Gauss versus Kern Gauss
Het verschil tussen deze metingen zit in de naam. Oppervlakte gauss is de meting van het magnetisch veld aan het oppervlak van de magneet. Kerngauss is de meting van het magnetisch veld in de kern van een magneet. Kerngauss zijn ongeveer 10x groter dan oppervlaktegauss. Het is gebruikelijk te zien dat Biomagnetisme magneten worden aangeprezen als magneten met 10.000-20.000 gauss. Magneetproducenten zullen de kerngauss aanprijzen als een techniek om hun magneten krachtiger te laten lijken. Controleer altijd of de vermelde gauss oppervlakte of kern gauss zijn.


Zijn sterkere magneten beter voor Biomagnetisme?
Er zijn verschillende dingen te overwegen.

1) De oppervlakte gauss hoeft maar 1.000 te zijn om effectief te zijn. Laat je niet verleiden door de marketing van magneten met hoge kerngauss.

2) Het is belangrijk de relatie tussen gauss en trekkracht te begrijpen. Naarmate gauss toeneemt neemt ook de trekkracht toe, wat betekent dat magneten met zeer hoge gauss zeer sterk zijn en moeilijk uit elkaar te trekken. Magneten kunnen zo sterk worden dat verwondingen kunnen ontstaan als vingers of andere lichaamsdelen door de magneten worden afgekneld. In sommige gevallen zijn de magneten zo krachtig dat het vastzittende lichaamsdeel alleen losgemaakt kan worden door de magneten te breken.

3) Zowel neodymium als ferriet magneten kunnen versplinteren en breken. Als je extreem sterke magneten hebt kan de aantrekkingskracht tussen de magneten de magneten zo heftig in elkaar doen knappen dat ze versplinteren. Als het om Biomagnetisme gaat is er geen behoefte aan overdreven sterke magneten. Blijf veilig en kies magneten met oppervlakte gauss tussen 1.000-3.000.


Biomagneet vormen en maten
Er worden twee veel voorkomende vormen magneten gemaakt, ronde en rechthoekige. Deze worden dan omhuld met leer of een synthetisch materiaal waardoor ze gemakkelijker te scheiden zijn en de noord- en zuidpool van elkaar te onderscheiden zijn. Het omhulselmateriaal wordt in drie hoofdvormen gesneden, rond met een lipje, rond, en rechthoekig. Er is geen juist antwoord op de vraag welke vorm beter is. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Dit zijn mijn ervaringen met elke vorm.

 

Welke Biomagneten Gebruik Ik?
 De magneten waarmee ik werk liggen allemaal tussen 1.000-3.000 oppervlakte gauss. Er is geen reden om overdreven sterke magneten te hebben. Als er iets is, hoe sterker de magneet, hoe moeilijker hij is om mee te werken. Je vingers bekneld krijgen tussen twee magneten is onvermijdelijk en het doet pijn. Geloof me als ik zeg dat je niet wilt dat dat gebeurt met extreem sterke magneten. Ik geef de voorkeur aan ronde magneten. Ik heb ontdekt dat de vorm de levensduur verlengt van het materiaal dat ze omhult.