Bronpunt Therapie richt zich op de gezondheid van ieder individu

"Darmgezondheid" heeft betrekking op het functioneren van de vele onderdelen van het maag-darmkanaal, waaronder het delicate evenwicht van bacteriën en de productie en afscheiding van specifieke immuuncellen, neurotransmitters en enzymen, die allemaal een enorme invloed hebben op onze algehele gezondheid. Een gezonde darmflora bevat een gezonde balans van nuttige bacteriën en diverse immuuncellen die infectueuze en potentieel schadelijke micro-organismen zoals pathogene bacteriën, virussen en schimmels afweren. Een gezonde darmflora communiceert ook met de hersenen (denk aan de "darm-hersenas") via de nervus vagus, het enterische zenuwstelsel, neurotransmitters en hormonen, die allemaal bijdragen aan het behoud van een positieve geestelijke gezondheid, cognitieve functie en welzijn. Een gezonde darm draagt bij aan een sterk immuunsysteem, gezondheid van hart en bloedvaten, gezondheid van de hersenen, verbeterde stemming, gezonde slaap, en natuurlijk een effectieve spijsvertering. Een sterk en gevarieerd microbioom kan ook bepaalde vormen van kanker en auto-immuunziekten helpen voorkomen.

Hoe ?

In mijn benadering van holistische darmgezondheid maakt ik gebruik van een verscheidenheid aan natuurgeneeskundige behandelingen om de spijsvertering te optimaliseren en de algehele kwaliteit van leven als gevolg daarvan. De kern is om  onderliggende problemen te ontdekken die verantwoordelijk zijn voor je huidige symptomen en ongemak. Daarnaast, als een natuurlijke darm-gezondheidsconsulent, geef ik gezondheidsplannen met aanpassingen van jouw levensstijl die bijdragen aan een betere spijsvertering, zoals voedingsbegeleiding, stress management, en voedingssupplementen.

Waarom ?

Als de darmen niet goed functioneren, kan dat ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Daarbij moeten we niet alleen denken aan herkenbare darmklachten, zoals obstipatie, diarree, winderigheid, slechte adem, spastische darm, de ziekte van Crohn of Colitis ulcerosa, maar ook aan andere klachten, zoals huidklachten / eczeem, hoofdpijnen, allergieën, chronische vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, depressiviteit, spierklachten, auto-immuunziekten, etc.

 

Individuele begeleiding

Na een uitgebreide bevraging stel ik een individueel plan voor dat afgestemd is op jouw klachten en levenswijze, al dan niet gecombineerd met bepaalde andere lichaamsbehandelingen.

 

Welke onderzoeken?
Om een optimaal behandelplan op te kunnen stellen, is het belangrijk om inzicht te verkrijgen in de conditie van jouw darmen. De uitslag van het onderzoek vormt het vertrekpunt naar een verbeterde darmgezondheid. Daarom raad ik jou een ontlastings-onderzoek aan.

Het grootste deel van de ontlasting bestaat uit onverteerde voedselresten, bacteriën, afvalstoffen, galkleurstoffen, oude darmcellen, water en slijm. Daarnaast zijn er nog allemaal andere stoffen die in de ontlasting voorkomen die we kunnen meten. Al deze waardes geven informatie over iemands gezondheidstoestand.

De oorzaak van een disbalans in de darmen kan diverse oorzaken hebben zoals het gebruik van antibiotica, anticonceptiemiddelen, laxeermiddelen, maagzuurremmers, verstoringen in het spijsverteringskanaal (zoals obstipatie of maagverkleining), ernstige darminfecties, chronische ontstekingen, afweerproblemen en psychische stress. Verkeerde voeding is daarnaast ook vaak een belangrijke oorzaak; bijvoorbeeld te weinig groente en fruit, teveel verkeerde vetten en/of scherpe specerijen.

De uitslag van het onderzoek geeft een belangrijke aanwijzing in welke richting de oplossing gezocht moet worden. Soms is het noodzakelijk dat tegelijk met deze test (of na het ontvangen van de uitslag van deze test) nog een ander laboratoriumonderzoek ingezet dient te worden. De manier waarop informatie over jouw darmen wordt verkregen is door jouw ontlasting te testen in het laboratorium. Deze kan je thuis afnemen. Je vangt je ontlasting op, doet dit in een laboratoriumbuisje (dat je van mij ontvangt) en stuurt dit op naar het laboratorium. 

Uitslag
Ik ontvang de uitslag per e-mail binnen 10 werkdagen (na ontvangst van het testpakket in het laboratorium) en zal deze in een consult met jou bespreken. De uitslag wordt uitsluitend ter beoordeling naar mij gestuurd. De interpretatie vereist gedegen medische kennis.

Kosten
De kosten van het laboratoriumonderzoek inclusief testpakket worden vooraf besproken.

Vragen

Neem dan contact met mij op mocht je hierover vragen hebben.